Jonker Metaal

Over ons

Jonker Aluminium- en Staalbouw is een familiebedrijf, opgericht in 1950, met jarenlange ervaring in de metaal.

Wij verzorgen de productie en montage van zowel geïsoleerde stalen buitenkozijnen als ongeïsoleerde stalen binnenkozijnen voor de woningbouw, utiliteitsbouw en voor de renovatie.

De stalen binnenkozijnen kunnen zowel brandwerend als niet-brandwerend uitgevoerd worden.

Al onze producten worden op maat gemaakt naar de wensen van de klant, waarbij hoge kwaliteit en een goede service onze uitgangspunten zijn.

Voor meer informatie kijk bij ‘onze werkzaamheden’ of neem contact met ons op dan vertellen wij u graag over de verdere mogelijkheden en wat we voor u kunnen betekenen.

Voor een overzicht van de door ons gerealiseerde projecten kunt u een kijkje nemen bij ‘producten’ en/of  ‘projecten’.

Historie

In het jaar 1950 is Wim Jonker sr. in een zeer kleine werkplaats in Grosthuizen begonnen als dorpssmid. Naast het beroep van smid werden daarbij vele andere ambachten uitgeoefend, zoals onder andere loodgieter en waterfitter, het beslaan van paarden, het maken en repareren van landbouwwerktuigen, kachelsmid en fietsenmaker.

De smederij in Grosthuizen werd in 1956 verruild voor een grotere behuizing aan de Jaagweg in Avenhorn. Hier werd er meer toegelegd op constructiewerk, zoals hekwerken, trappen en toelevering aan de lichtreclame-industrie.

Begin jaren ‘70 is Wim Jonker jr. toegetreden tot de onderneming, en onder zijn leiding is gestart met de productie van aluminium kozijnen.

Vanaf begin jaren ‘80 is het staalconstructiewerk uitgebreid met de productie van stalen raam- en deursystemen.  Gezien de ervaring met licht en nauwkeurig staalconstructiewerk was dit een logische volgende stap.

Door de toename en uitbreiding van de werkzaamheden is er besloten voor de bouw van een nieuw bedrijfspand op het plaatselijke industrieterrein Vredemaker-Oost in de Goorn, welke begin 1998 in gebruik is genomen.

In het jaar 2003 is Ivo Jonker als 3e generatie toegetreden tot de onderneming, waarbij is ingezet op het uitbreiden, verbeteren en automatiseren van de bestaande werkzaamheden.

Onze veelzijdigheid vanaf het eerste begin heeft ertoe bijgedragen, dat wij ons nooit hebben moeten beperken tot standaardproducten.

keurmerk-koninklijke-metaalunie
keurmerk-VMRG